Breaking news

'Barça voerde concrete gesprekken met topkandidaat om Xavi op te volgen'

'Barça voerde concrete gesprekken met topkandidaat om Xavi op te volgen'

2 maart - 19:21 Laatste update: 20:42

Volgens de Duitse tak van Sky Sport heeft Hansi Flick gesprekken gevoerd met FC Barcelona. Het medium weet te melden dat de Duitser één van de topkandidaten is om Xavi aan het eind van het huidige seizoen op te volgen als trainer.

Sky weet te melden dat 'de eerste concrete gesprekken hebben plaatsgevonden'. Clubpresident Joan Laporta zou de voormalig bondscoach van het Duitse nationale elftal graag naar Barcelona willen halen en is hem sinds zijn succesvolle periode bij Bayern München nooit uit het oog verloren. Flick zou zelf ook openstaan voor een overstap naar Spanje.

De trainerspositie is momenteel immers vacant in Catalonië. Xavi kondigde eind januari aan dat hij Barcelona na drie seizoenen zal gaan verlaten. In november 2021 trad de voormalig middenvelder aan als opvolger van de destijds ontslagen Ronald Koeman. Door de tegenvallende prestaties in eigen land nam de druk op Xavi enorme vormen aan, waarna hij zelf zijn conclusies trok. De ploeg staat momenteel op derde plaats en heeft een achterstand van acht punten op koploper Real Madrid.

Flick zit sinds begin 2023 al zonder directe werkgever. Zijn laatste klus had hij bij Die Mannschaft. Nadat Duitsland op het WK in Qatar in de groepsfase werd uitgeschakeld en daarna een aantal beschamende nederlagen leed in oefenwedstrijden, werd Flick ontslagen. Met Bayern wist hij tweemaal landskampioen te worden en in 2020 de Champions League te winnen. In dat seizoen versloeg zijn ploeg uitgerekend Barcelona met maar liefst 8-2.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!