Nieuws

Hoe verloor Van Gaal de kleedkamer bij Manchester United volgens Rooney?

Hoe verloor Van Gaal de kleedkamer bij Manchester United volgens Rooney?

26 februari - 13:34

Louis van Gaal stond tussen 2014 en 2016 aan het roer bij Manchester United. De oefenmeester moest vertrekken na zijn FA Cup-winst. Clublegende Wayne Rooney heeft uitgelegd waarom Van Gaal niet aan kon blijven.

Wat zegt Rooney over het vertrek van Van Gaal bij United?

"Verdedigend vond ik dat Louis van Gaal ons briljant had neergezet bij Manchester United en we waren moeilijk om tegen te spelen", looft Rooney zijn voormalig trainer in de podcast Stick to Football. "Ik vond hem een briljante persoonlijkheid en er zijn wat verhalen uit zijn tijd als manager van Manchester United die ik eigenlijk niet kan vertellen. Ik hield van zijn trainingen, maar zijn methodes naast het veld waren lastig."

"Als we klaar waren met trainen, dan moesten we negentig minuten wachten tot we mochten eten", vervolgt de voormalig spits. "Vervolgens mochten de spelers tafel voor tafel hun eten halen, waarna je ook nog eens moest wachten tot de manager was uitgegeten. En hij had elke dag een driegangendiner. Als hij klaar was, dan stond hij op en gaf hij iedere dag een speech. Daarna mochten we weg."

Uiteindelijk waren het de strenge regels van de Nederlandse oefenmeester waardoor de spelersgroep tegen hem keerde. "Ik heb hem een keer verteld dat hij de spelers kwijtraakte en dat hij zijn aanpak moest veranderen. Tegen het einde vroeg Louis aan mij hoe hij de spelers weer achter zich kreeg, maar toen was het helaas te laat", treurt Rooney.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!