Nieuws

Koopmeiners schiet zich in rijtje van Nederlanders met meeste goals in Serie A

Koopmeiners schiet zich in rijtje van Nederlanders met meeste goals in Serie A

26 februari - 10:45

Met zijn benutte strafschop tegen AC Milan schoot Teun Koopmeiners zich in het rijtje van meest trefzekere Nederlanders ooit in de Serie A. De middenvelder van Atalanta kwam op gelijke hoogte met Aron Winter en stroomt zo de top-vijf van de lijst binnen. VoetbalNieuws neemt de Nederlanders met meeste goals in de Italiaanse hoofdcompetitie met je door!

Koopmeiners en Aron Winter

Zijn treffer tegen AC Milan (1-1) betekende doelpunt nummer 22 in de Serie A. Met dat aantal komt Koopmeiners op gelijke hoogte met nummer vijf Aron Winter. De oud-middenvelder van Lazio en Juventus was in 199 wedstrijden goed voor 22 doelpunten. Hetzelfde kunstje deed Koopmeiners in 85 wedstrijden over.

Faas Wilkes

In 1949 nam Inter spits Faas Wilkes over van Xerxes. De geboren Rotterdammer was in zijn tijd in Milaan goed voor 46 competitietreffers in 95 wedstrijden. In 1952 maakte Wilkes de overstap naar Torino, waar hij in twaalf wedstrijd voor slechts één doelpunt kon zorgen. Een jaar later vertrok Wilkes uit Italië. Zijn doelpuntentotaal kwam zo op 47 te staan en is zo nog altijd de vierde trefzekere Nederlander van de Serie A.

Clarence Seedorf

Hij droeg de shirts van Sampdoria, Inter en AC Milan en veroverde twee keer het landskampioenschap van Italië. In totaal maakte Clarence Seedorf 396 keer zijn opwachting in de Serie A. De 87-voudig international zorgde hierin voor 58 doelpunten en is zo terug te vinden op plek drie van meest trefzekere Nederlanders van de competitie.

Ruud Gullit

Een middenvelder die het scoren nog beter afging, was Ruud Gullit. De 66-voudig international maakte in 1987 de overstap van PSV naar AC Milan en kende daar vele successen. De Ballon d’Or winnaar van dat jaar mocht zich drie keer kampioen van Italië noemen. Tussen 1993 en 1995 droeg Gullit ook nog het shirt van Sampdoria. In totaal was de aanvallende middenvelder goed voor 62 doelpunten in 178 wedstrijden.

Marco van Basten

Er kan er maar één de beste zijn en dat is Marco van Basten. De spits won maar liefst drie keer de Ballon d’Or en droeg tussen 1987 en 1995 het shirt van AC Milan, de club waarmee hij drie keer de landstitel veroverde. In 1990 en 1992 was 'San Marco' topscorer van de Serie A. Met zijn negentig doelpunten in 147 wedstrijd gaat de 58-voudig international aan kop in de Nederlandse topschutterslijst.