Nieuws

FC Twente houdt talentvolle verdediger uit de handen van Ajax, PSV en Juventus

FC Twente houdt talentvolle verdediger uit de handen van Ajax, PSV en Juventus

25 februari - 15:02 Laatste update: 15:17

Ruud Nijstad heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij FC Twente, zo maken de Tukkers zondag bekend. De zestienjarige verdediger stond onder andere op de radar van Juventus, Ajax en PSV, maar blijft nu dus in Enschede actief.

Vorige week wist Fabrizio Romano te melden dat Nijstad in de nadrukkelijke belangstelling stond van Juventus. Italië was zeker niet de enige mogelijke bestemming, want volgens verschillende media kon het talent ook naar Ajax en PSV. Hij heeft echter nu zijn handtekening gezet onder een driejarige verbintenis bij FC Twente.

Op de clubwebsite laat de verdediger weten blij te zijn met zijn contract. "Als tienjarige jongen ben ik bij FC Twente O11 begonnen en als je dan een paar jaar later een contract mag tekenen is dat fantastisch. Dit contract voelt als een heel mooie beloning. De laatste paar seizoenen is het voetbal voor mij steeds serieuzer geworden, ook met de interlandwedstrijden van Oranje erbij. Ik wil mij hier de komende jaren in mijn eigen omgeving verder ontwikkelen als voetballer."

Dat Nijstad niet op de avances van de topclubs inging, heeft te maken met de sportieve ambities van de speler. "De kans om bij FC Twente de grote stap naar de eerste selectie te zetten vind ik realistischer en het sportieve plan dat er is spreekt mij erg aan. Mijn volgende doel is om komend seizoen vaker met de eerste selectie te trainen en daar in beeld te zijn."

Technisch directeur Arnold Bruggink is blij dat hij Nijstad in Enschede kan houden. "Ruud is net zestien jaar geworden en de afgelopen periode was het een hectische tijd voor hem waarin hij altijd rustig is gebleven. Het is fijn voor Ruud dat er nu duidelijkheid is over zijn toekomst. Ruud is een fysiek sterke linksbenig centrale verdediger met zowel opbouwende als verdedigende kwaliteiten."