Nieuws

Toptransfer in de maak: dit is waarom Pavlidis zeer graag topscorer wil worden

Toptransfer in de maak: dit is waarom Pavlidis zeer graag topscorer wil worden

25 februari - 08:41 Laatste update: 10:13

Vangelis Pavlidis is één van de grootste kanshebbers op de topscorerstitel dit seizoen in de Eredivisie. De spits van AZ hoopt aan het einde van de rit die titel binnen te slepen, maar dat is niet de enige reden waarom de Griek de meeste doelpunten wil scoren. VoetbalNieuws vertelt je waarom.

Luuk de Jong is na zaterdagavond met 22 doelpunten de topscorer van de Eredivisie. De aanvaller van PSV nam die positie over van Pavlidis die op 21 blijft steken. De eerste maanden van het seizoen ging het voor de wind met de Griek, maar de laatste weken valt het tegen. Toch hoopt Pavlidis nog altijd dat er een hoop doelpunten aankomen.

Waarom wil Pavlidis zeer graag topscorer worden?

Buiten de eer en de prestige is er nog een reden dat Pavlidis graag topscorer wordt. De aanvaller ziet namelijk een overkoepeld thema rondom de vorige topschutters in de Eredivisie: namelijk een toptransfer maken. "Douvikas ging naar Celta, Haller naar Dortmund, Luuk de Jong naar Sevilla en Barcelona. Jahanbakhsh naar Brighton", vertelt Pavlidis tegen het Algmeen Dagblad.

Bij AZ is Pavlidis veelal afhankelijk van de aanvoer en met veel wisselingen in het elftal is dat niet altijd makkelijk. De aanvaller hoopt dat hij de jonge jongens goed kan helpen. "Ik zeg ze dat ik 99 procent van de tijd op een goede positie voor de goal sta. Zij hebben de druk om een actie te maken en een voorzet te geven. Maar ik leg ze ook uit dat ze vooral blij moeten zijn met de vele speeltijd die ze krijgen hier. Dat is uniek. Op hun leeftijd doen ze ongekend veel ervaring op", doelt Pavlidis op de jeugdige aanvallers.