Nieuws

Luuk de Jong schiet zich in lijst met Eredivisie-iconen na hattrick tegen PEC

Luuk de Jong schiet zich in lijst met Eredivisie-iconen na hattrick tegen PEC

24 februari - 21:52 Laatste update: 22:07

Luuk de Jong maakte zaterdagavond een hattrick tegen PEC Zwolle. Hij schoot daarmee zijn 22ste doelpunt van het seizoen erin. Het is voor de spits de vijfde keer dat hij twintig doelpunten of meer maakt in een Eredivisieseizoen. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke voetballers hem voorgingen.

Met PEC Zwolle speelt De Jong zaterdagavond tegen zijn favoriete tegenstander. Hij wist dit seizoen tot dusver 22 keer te scoren. Door zijn treffers tegen PEC Zwolle komt De Jong in een illuster rijtje terecht. Slechts acht spelers wisten ooit minimaal vijf seizoenen tot twintig doelpunten te komen.  

Welke spelers wisten minimaal vijf seizoenen twintig goals te maken?

Willy van der Kuijlen kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De Helmonder scoorde in ruim zeventien seizoenen voor PSV 308 competitiedoelpunten. Zijn teller staat in totaal op 311 Eredivisie-treffers, waarmee hij de topscorer allertijden is in de Eredivisie. In maar liefst negen seizoenen kwam Van der Kuijlen tot twintig doelpunten of meer. Ook Johan Cruijff is niet te missen in dit rijtje. In totaal speelde Cruijff 308 wedstrijden in de Eredivisie en kwam daarin tot maar liefst 215 doelpunten. De Amsterdammer scoorde in zes seizoenen twintig keer of vaker. Hij bekleedt daarmee de tweede plek in de lijst.  

Vaakst minimaal 20 doelpunten in een Eredivisie-seizoen

Willy van der Kuijlen: 9
Johan Cruijff: 6
Ruud Geels: 6
Tonny van der Linden: 6
Ove Kindvall: 5
Cor van der Gijp: 5
Kees Kist: 5
Luuk de Jong: 5