Harry Kane goud waard voor Bayern München na doelpunt in extremis tegen RB Leipzig

24 februari - 20:24

Bayern München heeft zaterdagavond in extremis met 2-1 gewonnen van RB Leipzig. De thuisploeg had veel mogelijkheden, maar oud-Heraclied Janis Blaswich wist een aantal keer knap redding te brengen. Door twee doelpunten van Harry Kane wist Bayern München de wedstrijd toch te winnen.

Zowel Xavi Simons als Matthijs de Ligt mochten zaterdagavond aan de aftrap verschijnen. Na vijf minuten kreeg Bayern München een grote kans. Met behulp van de paal pareerde Blaswich de kopbal van Harry Kane. Dit bleef de beste mogelijkheid om op voorsprong te komen in de eerste helft. Na iets meer dan een half uur was Leroy Sané dicht bij de openingstreffer. De aanvaller werd door Jamal Musiala weggestoken en hij leek Blaswich te omspelen. De oud-Heraclied Blaswich hield echter wederom zijn team op de been. Vlak voor rust leek Leipzig gevaarlijk uit een omschakelijk te komen. Xavi Simons werd echter afgestopt door Matthijs de Ligt. Het slotakkoord van de eerste helft kwam op naam van Kane. Hij probeerde de bal met een omhaal in de goal te krijgen. De ploegen gingen beiden zonder doelpunt de rust in.

Tien minuten na rust kwam Bayern toch op voorsprong via een doelpunt van Harry Kane, die daarmee zijn dertigste doelpunt voor Bayern München maakte. Na iets meer dan een uur spelen kreeg Benjamin Sesko de grootste kans voor de bezoekers. De spits kwam in een een-op-een met Manuel Neuer. De Duitse doelman bracht knap redding en hield zijn ploeg op voorsprong. Negen minuten later was het toch raak voor Sesko. Het schot van de aanvaller werd van richting veranderd, waardoor Neuer kansloos was en beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Tien minuten voor tijd kreeg Kane een gigantische kans op de 2-1. De Engelsman kopte de bal van dichtbij over het doel. In de blessuretijd scoorde Kane toch de bevrijdende goal, waardoor Bayern met drie punten aan de haal ging.

Door de overwinning is het gat tussen Bayern München en Bayer Leverkusen acht punten in het voordeel van Leverkusen. Voor Leipzig was dit een dure nederlaag. Zij zakken naar de vijfde plek. Borrusia Dortmund staat nu met één punt boven de ploeg van Xavi Simons met een wedstrijd minder gespeeld.