Nieuws

Dit is de reden waarom Bosz met Schouten achterin start tegen Borussia Dortmund

Dit is de reden waarom Bosz met Schouten achterin start tegen Borussia Dortmund

20 februari - 20:40

Peter Bosz koos er dinsdagavond voor om Jerdy Schouten als centrale verdediger te positioneren. Dit ging ten koste van André Ramalho, die plaats moet nemen op de bank. Voorafgaande van de Champions League-clash tegen Borussia Dortmund verklaarde Bosz zijn keuze. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van de zestigjarige oefenmeester met je door!

Het is niet voor het eerst dat Bosz met Schouten als verdediger start. Met name in wedstrijden waarin de belangen groot zijn, zien we de van nature middenvelder in de verdedigende linie starten. Zo verscheen Schouten al tegen Rangers (5-1), Feyenoord (1-2) en AZ (0-4) al eens als centrale verdediger. "Ik wil kijken of wij voetballend het verschil kunnen maken", gaf Bosz dit keer aan. "We zullen ruimte krijgen om te voetballen. Daar hebben we dan met Schouten achterin een extra wapen voor."

Door het terugzakken van Schouten starten Malik Tillman en Ismaël Saibari op het middenveld van PSV. "Zij kunnen ook diepte brengen op het middenveld. Dat is belangrijk. Want als iedereen in de bal komt, dan wordt het wel erg voorspelbaar", aldus Bosz.