Nieuws

Update: Vitesse zet eerste stap richting hervorming, adviseurrol Van der Kraan

Update: Vitesse zet eerste stap richting hervorming, adviseurrol Van der Kraan

20 februari - 16:06 Laatste update: 21 maart - 16:09

Vitesse overweegt belangrijke veranderingen in zowel sportief als bestuurlijk opzicht. Paul van der Kraan wordt genoemd als absolute topkandidaat voor de vacature van 'puinruimer'. Ook John van den Brom, Pascal Jansen en Gerry Hamstra worden in verband gebracht met een mogelijke functie binnen de Arnhemse club, die nogal op z'n gat ligt.

Van der Kraan is momenteel algemeen directeur bij Vitesse, na het vertrek van Peter Rovers. Hij wordt gezien als belangrijke kandidaat voor een leidende rol, vanwege zijn ervaring bij FC Twente en eerder bij Vitesse. Ook technisch directeur Benjamin Schmedes heeft aangegeven te stoppen bij de Arnhemmers. Omdat de KNVB de overname van Coley Parry heeft afgewezen, moet Van der Kraan nu akkoord gaan met een minderheidsovername van 24,9 procent. Volgens De Gelderlander heeft dat tot frustraties geleid binnen de club. Vitesse lijkt zelfs bereid te zijn om het uit te vechten in de rechtbank.

Financiële bezuinigingen dwingen Vitesse tot salarisbezuinigingen, waarbij Van der Kraan wordt gezien als iemand die dat proces kan begeleiden. Andere genoemde namen voor belangrijke functies zijn Toon Gerbrands en Karel Aalbers, hoewel de realistische haalbaarheid daarvan wordt betwist.

Hamstra en Sturing in technisch management, Jansen en Van den Brom als mogelijke nieuwe coaches
Voor de posities van technisch directeur zouden Gerry Hamstra en mogelijk Edward Sturing worden overwogen. Hamstra was tot afgelopen zomer nog deels verantwoordelijk voor het technische beleid bij Ajax. Mocht Sturing vertrekken als huidige interim-coach, dan komt uiteraard ook de vacature van trainer vrij. John van den Brom gaf afgelopen zondag bij NOS Studio Voetbal al aan open te staan voor die rol. Ook voormalig AZ-trainer Pascal Jansen werd onlangs in Arnhem gesignaleerd. Of hij ook daadwerkelijk de nieuwe trainer kan worden, is niet duidelijk.

Update: Vitesse heeft donderdag bevestigd dat Paul van der Kraan vanaf april de club zal steunen als adviseur. Van der Kraan was tussen 2004 en 2012 al algemeen directeur bij Vitesse en is al lange tijd erelid. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!