Doelpuntloze Eredivisie-reeks groeit: wanneer scoorde Gimenez voor het laatst?

25 februari - 16:15 Laatste update: 16:15
3

Santiago Gimenez is het wederom niet gelukt om te scoren in de Eredivisie. Tegen Almere City werd de Mexicaan in de 69ste minuut naar de kant gehaald. Daarmee wordt zijn doelpuntloze reeks in de Nederlandse competitie steeds groter. Wanneer scoorde Gimenez voor het laatst voor FeyenoordVoetbalNieuws.nl geeft je een beeld.

Wanneer scoorde Santiago Gimenez voor het laatst in de Eredivisie?

In de eerste seizoenshelft was Santiago Gimenez niet te stoppen. Samen met Vangelis Pavlidis lag de Mexicaan zelfs even voor op Coen Dillen voor de meeste goals in één Eredivisie seizoen. Dillen scoorde in het seizoen 1957/1958 43 keer in 34 wedstrijden. Toch blijkt 2024 tot nu toe nog niet het jaar van Gimenez. Waar de Feyenoord-spits in de eerste seizoenshelft achttien keer scoorde blijft de teller in de tweede seizoenshelft tot nu toe op één competitietreffer staan.

De Rotterdammers streken in de winterstop neer in Spanje en speelde daar een oefenwedstrijd tegen Mainz 05. Daarna opende Feyenoord het voetbaljaar 2024 met een thuiswedstrijd tegen NEC. Er werd verrassend met 2-2 gelijkgespeeld, maar Gimenez was wel trefzeker. In de 28ste minuut nam hij de tweede goal van Feyenoord voor zijn rekening. Tot nu toe blijkt het de laatste treffer van de Mexicaan in de Eredivisie, want de wedstrijden die volgde sloot hij telkens af zonder treffer. Tegen FC Twente miste hij een strafschop en in de topwedstrijd tegen AZ bleef hij ook droog staan.

Tijdens de clash met AS Roma in de Europa League scoorde Gimenez wel een treffer. Na vijf minuten werkte hij de bal op gelukkige wijze binnen, maar het leverde wel een voorsprong op voor de Rotterdammers. Die zou uiteindelijk tien minuten op het bord staan, maar Lorenzo Pellegrini zorgde in minuut vijftien voor de 1-1. Beide ploegen zouden verder niet scoren, maar Feyenoord verloor na strafschoppen. De Mexicaanse-spits kon dat kunstje niet herhalen op bezoek bij Almere City en daarmee staat zijn doelpuntloze reeks in de Eredivisie nu op vijf wedstrijden.