Nieuws

Dit zijn volgens Stewart de contractplannen van PSV rond Ramalho en Veerman

Dit zijn volgens Stewart de contractplannen van PSV rond Ramalho en Veerman

5 februari - 08:00 Laatste update: 08:05

Earnest Stewart, technisch directeur van PSV, heeft zich uitgelaten over de toekomstplannen van de club rond André Ramalho en Joey Veerman. Eerstgenoemde loopt in Eindhoven rond met een aflopend contract. VoetbalNieuws zet de uitspraken van Stewart op een rijtje.

Te gast bij Studio Voetbal ging Stewart in op de toekomstplannen van PSV rond Veerman en Ramalho.

Contractplannen Veerman

Begin januari kwam het nieuws naar buiten dat Veerman een nieuw contract bij PSV van de hand wees. De 25-jarige middenvelder staat nog tot medio 2026 onder contract in Eindhoven. Zelf hoopt PSV nog altijd tot een nieuwe verbintenis met Veerman te komen. "We zitten in Nederland, een opleidingsland. We moeten sowieso rekening houden met dit soort dingen. Dat is één", meent Stewart. "Maar wij willen Joey nog heel graag behouden."

Situatie Ramalho bij PSV

Ramalho loopt bij PSV rond met een aflopend contract. De centrale verdediger maakte in de zomer van 2021 voor 2,5 miljoen euro de overstap van RB Salzburg naar PSV. "Hij is onderdeel van onze selectie en neemt een aantal dingen met zich mee, als het gaat om onze groep en die manier waarop hij daarmee omgaat", benadrukt Stewart de waarde van Ramalho. De verdediger zal spoedig weer de concurrentiestrijd met de nu nog geblesseerde Armel Bella-Kotchap aangaan. Afgelopen winter haalde Stewart in Conrad Jaden Egan-Riley nog een nieuwe verdediger naar Eindhoven. "Je bent bezig om in een aantal transferwindows de volgende stappen te maken, even los van de posities die er zijn. In de komende windows zullen we ook kritisch kijken naar onze selectie", meent Stewart.

Wordt het contract van Ramalho nog verlengd?

Met een aflopend contract lijkt de toekomst van Ramalho bij PSV nog onzeker. Maar krijgt de verdediger nog wel een nieuw contract? "Op dit moment nog niet", luidt het antwoord van Stewart. Volgens de td is er nog wel een kans dat Ramalho alsnog een aanbieding krijgt. "Voor de groep zou dat zeer zeker kunnen."