Transfernieuws

'PSV blijft zoeken: oplossing Vertessen-rel ligt in Rotterdam of Engeland'

'PSV blijft zoeken: oplossing Vertessen-rel ligt in Rotterdam of Engeland'

31 januari - 07:59 Laatste update: 08:13

PSV blijkt zoeken naar een tijdelijke vervanger voor de wederom geblesseerde Noa Lang. In de eerste seizoenshelft was dit Yorbe Vertessen, maar hij is hard al in Duitsland om zijn transfer naar Union Berlin af te ronden. De Eindhovenaren hebben de deal op on hold gezet en kijken ondertussen rond in Rotterdam en Engeland. 

Eerder kwam al naar buiten dat PSV zijn pijlen gericht heeft op Couhaib Driouech. Het Eindhovens Dagblad meldt dat Earnest Stewart en co. bereid zijn om 'slechts' twee miljoen euro te betalen. Excelsior zou al een buitenlands bod hebben ontvangen van drie miljoen euro en zet in op vijf miljoen euro. Bovendien gaat de voorkeur van de Rotterdammers uit naar een zomertransfer. 

De onderhandelingen rondom Driouech zitten momenteel dus muurvast en dus moet PSV ook de altenatieven onderzoeken. Één alternatief is al bekend: Vertessen aan zijn contract houden. De Belgische aanvaller is al in Duitsland, is daar al medisch gekeurd door Union Berlin en zijn advocaat Wouter Janssens beweert bovendien dat er geen ontbindende voorwaarden zijn opgenomen in de deal. Vertessen blijft dus in Duitsland en ligt op ramkoers met PSV. 

Optie in Engeland?

Het laatste alternatief lijkt nog redelijk speculatief, maar wordt wel genoemd door het EDPSV zou namelijk rondkijken in Engeland voor een Lang-vervanger. 'Als een Engelse topclub nog wat dood hout van de boom snijdt, is het soms mogelijk iemand te huren', schrijft de Eindhovense krant.