Nieuws

Om deze redenen wil PSV St. Juste overnemen van Sporting Portugal

Om deze redenen wil PSV St. Juste overnemen van Sporting Portugal

30 januari - 12:48

PSV wordt sinds deze week in verband gebracht met Jeremiah St. Juste. Dat de eindhovenaren op zoek zijn naar een verdediger en uitkomen bij de oud-Feyenoord heeft volgens Voetbal International te maken met een aantal verschillende factoren.

De Eindhovenaren willen St. Juste het liefst huren van Sporting Portugal, maar dat wordt volgens het medium niet eenvoudig. De Portugese werkgever van de verdediger ziet geen heil in een verhuur en de speler zelf heeft ondanks zijn bijrol geen vertrekwens. Een definitieve transfer zien de Portugezen wel zitten, maar dan zal PSV flink in de buidel moeten tasten. De vraagprijs voor de verdediger bedraagt ongeveer tien miljoen euro.

Peter Bosz over mogelijke transfers 

PSV-trainer Peter Bosz gaf op het trainingskamp afgelopen januari nog aan dat de Eindhovense club zich deze winter niet hoefde te versterken. Toch lijkt de club nu op zoek te zijn naar een verdediger die wat meer snelheid kan toevoegen. Armel Bella-Kotchap wordt dit seizoen gehuurd van Southampton, maar door langdurig blessureleed heeft de Duitser nog geen impact gehad in het team van Bosz.

Op dit moment gebruikt Bosz af en toe Jerdy Schouten als centrale verdediger. Wanneer PSV een nieuwe centrumverdediger toevoegt, zal Schouten op zijn gebruikelijke positie op het middenveld kunnen blijven spelen. Mocht St. Juste naar Eindhoven komen dan zal hij moeten concurreren met André Ramalho voor de plek naast Olivier Boscagli. Ramalho loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract en het aantrekken van St. Juste zal het vertrek van de Braziliaan alvast kunnen opvangen.