Breaking news

'Feyenoord verder de transfermarkt op en legt bod neer voor Fluminense-back'

'Feyenoord verder de transfermarkt op en legt bod neer voor Fluminense-back'

29 januari - 07:00 Laatste update: 07:00

Feyenoord heeft bij het Braziliaanse Fluminense een bod neergelegd voor Guga. De rechtsachter is in de ogen van de Rotterdammers vijf miljoen euro waard en dus deden zij dat bod voor de rechtsachter. Daarmee lijkt een tweede Zuid-Amerikaanse transfer in de maak.

Volgens verschillende Braziliaanse media is Feyenoord dichtbij een akkoord met rechtsachter Guga. Feyenoord is volgens die media bereid vijf miljoen euro te betalen voor de back. Als Fluminense het Rotterdamse bod accepteert, wordt de rechtsback voor tachtig procent eigendom van de regerend kampioen van Nederland. Daarmee zou het een tweede snelle clubwissel zijn voor Guga. Hij speelt pas sinds het begin van 2023 bij Fluminense, eerder was hij actief bij Atlético Mineiro. Met die club werd hij ook kampioen van Brazilië.

In het Zuid-Amerikaanse land wordt een akkoord tussen beide ploegen als 'zeer waarschijnlijk' gezien en daarmee lijkt er eindelijk een einde te komen aan de zoektocht naar een nieuwe rechtervleugelverdediger. Kevin Mbabu en Lorenz Assignon stonden al op dat rijtje, maar de Braziliaan lijkt nu bovenaan op de wensenlijst van de Rotterdammers te staan.

Het is niet de eerste keer dit transferwindow dat Feyenoord zaken wil doen met een Zuid-Amerikaanse club. De club is al dichtbij een transfer van de Uruguyaan Luciano Rodriguez. De twintigjarige aanvaller van Liverpool FC Montevideo staat al langere tijd in de belangstelling van Feyenoord, maar na het gelijke spel tegen FC Twente bevestigde Arne Slot en Dennis te Kloese de interesse in de speler.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!