Nieuws

Xavi kondigt afscheid aan: zo verliep zijn trainerscarrière bij FC Barcelona

Xavi kondigt afscheid aan: zo verliep zijn trainerscarrière bij FC Barcelona

27 januari - 23:48 Laatste update: 23:48

Aan het einde van het huidige seizoen zal Xavi Hernandez aftreden als trainer van FC Barcelona. De clublegende kende een periode bij de Catalanen met wisselend succes. VoetbalNieuws.nl brengt zijn carrière als trainer voor je in beeld.

De voormalig middenvelder nam in 2021 het stokje bij FC Barcelona over van Ronald Koeman. Als trainer van de Spaanse club maakte hij tegen RCD Espanyol zijn debuut. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning. In zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke werd Xavi tweede met zijn team met een aanzienlijke achterstand van dertien punten op kampioen Real Madrid.

Wat was de beste periode van FC Barcelona onder Xavi?

Vorig seizoen (2022/2023, red.) kende Xavi zijn hoogtepunt als trainer van FC Barcelona. De Catalanen veroverden de landstitel met maar liefst tien punten voorsprong op Real Madrid. Europees ging het dat seizoen echter minder voor de wind. FC Barcelona kwam in de Champions League niet door een groep met Bayern München, Internazionale en Viktoria Plzen. Daardoor stroomden de Catalanen door naar de Europa League. Daarin was Manchester United te sterk.

Hoe verloopt dit seizoen van FC Barcelona?

Dit seizoen gaat het tot nu toe moeizaam voor FC Barcelona. De Blaugrana staat op ruime afstand van Real Madrid en het verrassende Girona. Het verschil met de Madrilenen is opgelopen tot tien punten en met Girona scheelt het acht punten. Met Athletic Bilbao en Atlético Madrid in het kielzog, moeten Xavi en zijn team serieus rekening houden met het mislopen van Champions League-voetbal. Overigens is de ploeg na de winter nog wel actief in het miljardenbal. In de achtste finales wacht een tweeluik met Napoli. Voor Xavi is het dus zaak om zijn laatste seizoen bij Barça goed en vredig af te sluiten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!