Nieuws

FIFA houdt vast aan jarenlange straf voor Rubiales na omstreden kus na WK-finale

FIFA houdt vast aan jarenlange straf voor Rubiales na omstreden kus na WK-finale

26 januari - 16:06 Laatste update: 16:14

De FIFA blijft vasthouden aan de jarenlange straf die Luis Rubiales, de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond, kreeg opgelegd na zijn omstreden kus na de WK-finale van 2023. Rubiales ging bij de wereldvoetbalbond in hoger beroep voor zijn straf, maar zag dit worden afgewezen. 

Eind oktober van vorig jaar kreeg Rubiales een schorsing van drie jaar opgelegd na zijn omstreden kus tijdens de finale van het WK voor Vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland. Spanje won de finale van Engeland met 1-0 en na afloop ging Rubiales los. De oud-voorzitter gaf voetbalster Jennifer Hermoso onverwachts en zonder wederzijdse toestemming, zo bleek na afloop, een kus op de mond. De actie van Rubiales kon op een storm van kritiek rekenen, waarna hij na lange periode van weigeren uiteindelijk toch opstapte bij de Real Federación Española de Fútbol, kortweg RFEF.

Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat de FIFA het hoger beroep van Rubiales heeft afgewezen en de schorsing van drie jaar blijft staan. De 46-jarige Spanjaard kan nog wel in beroep gaan bij sporttribunaal CAS.