Nieuws

Dit zegt Guardiola over de opmerkingen van UEFA-baas over mogelijke FFP-straf

Dit zegt Guardiola over de opmerkingen van UEFA-baas over mogelijke FFP-straf

25 januari - 18:30

Pep Guardiola heeft zich uitgelaten over de uitspraken van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin over de mogelijke straf voor Manchester City. De treble-winnaar van 2023 is namelijk door de Premier League aangeklaagd wegens het breken van de regels rondom Financial Fair Play. VoetbalNieuws neemt de reactie van Guardiola met je door!

"We weten dat we gelijk hadden", gaf Ceferin aan in gesprek met The Daily Telegraph. De voorzitter doelde daarop met de opgelegde straf van twee jaar uitsluiting van de Champions League uit februari 2020. Echter werd de schorsing enkele maanden later door het CAS opgeheven. Tijdens de persconferentie voorafgaande van de topper tegen Spurs heeft Guardiola gereageerd op de uitspraken van Ceferin. "Hij is UEFA-president en jurist. Hij zou de uitkomst van het onderzoek moeten afwachten, dan kan hij doen wat hij wil", klinkt het.

De Spanjaard vervolgt met dat Ceferin veel werk te doen heeft bij de UEFA, "maar in dit geval moet hij de procedure respecteren en snappen dat wij het recht hebben om onszelf te verdedigen." Tegen City loopt een straf rond de 115 mogelijke overtreding van de club rond de FFP-regels van de Premier League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!