Nieuws

Wie is Nathaniel Adjei, de Ghanese verdediger waar Feyenoord interesse in heeft?

Wie is Nathaniel Adjei, de Ghanese verdediger waar Feyenoord interesse in heeft?

23 januari - 14:34

Feyenoord heeft volgens Zweedse media en 1908.nl interesse in Nathaniel Adjei. Wie is de verdediger die uitkomt voor het Zweedse Hammarby IF? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Nathaniel Adjei is op 21 augustus geboren in het Ghanese Teshie. Op zijn dertiende ging de verdediger voetballen bij Danport FC uit zijn thuisland. In 2021 werd de Ghanees opgepikt door het Zweedse Hammarby IF. Bij de Zweedse club speelde hij eerst op het derde niveau van Zweden, maar sinds 2022 maakt Adjei deel uit van het eerste team van de club.

Debuut om snel te vergeten

Op 17 september 2022 maakte Adjei zijn debuut in de Allsvenkan. Het was voor de verdediger een debuut om snel te vergeten. Hij maakte een eigen doelpunt in het 1-1 gelijkspel tegen BK Häcken.

International van Ghana

Sinds 2018 is Adjei actief in verschillende jeugdelftallen van zijn land. Op zestienjarige leeftijd nam hij met Ghana deel aan de Afrika Cup onder-20. Hij speelde alle drie de groepswedstrijden, maar raakte tijdens de knock-outfase geblesseerd.

Wat voor speler is Adjei en hoeveel is hij waard?

Adjei is een centrale vedediger die met zijn lengte (1,91 meter) goed in de lucht is. De rechtsbenige mandekker speelt het liefst aan de rechterkant van het centrum. Zijn waarde wordt op dit moment geschat op anderhalf miljoen euro.