Nieuws

Waarom Vertessen door het handelen van Union een transfer lijkt te kunnen vergeten

Waarom Vertessen door het handelen van Union een transfer lijkt te kunnen vergeten

19 januari - 10:44 Laatste update: 10:55

Union Berlin lijkt de intersse in Yorbe Vertessen op een laag pitje gezet te hebben. De buitenspeler zou zelf wel oren hebben naar de Duitse club, maar PSV wil hem op dit moment niet kwijt. Hierdoor lijkt de club uit de Bundesliga verder te kijken in hun zoektocht naar een aanvaller.

De Telegraaf meldt op X dat Union Berlin hun vizier inmiddels heeft gericht op een alternatief voor Vertessen. PSV wil niet meewerken aan een transfer van de Belg, waardoor de Duitsers voorzichtig hun pijlen op andere doelwitten richten. Volgens de ochtendkrant zou Union Berlin nu in de markt zijn voor Marco Grüll van Rapid Wien. 

Naast de interesse in Grüll zit Union verder ook zeker niet stil deze transfermarkt. Sherlado Becker bezegelde donderdag zijn transfer naar Champions League-deelnemer Real Sociedad en zijn opvolger werd al razendsnel gepresenteerd. Chris Bedia werd voor twee miljoen euro overgenomen van Servette FC.

Vertessen gaf eerder bij ESPN aan dat een vertrek het beste zou zijn voor zijn eigen ontwikkeling. De buitenspeler komt dit seizoen te weinig aan spelen toe, en als iedereen fit is, lijkt de Belg de vierde optie als buitenspeler voor trainer Peter Bosz. Noa Lang, Malik Tillman en Hirving Lozano krijgen doorgaans de voorkeur van de oefenmeester, waardoor Vertessen vaak niet verder komt dan korte invalbeurten. Afgelopen week mocht Vertessen wel starten in de bekerwedstrijd tegen FC Twente en maakte hij een goede indruk. Na een half uur verzorgde de Belg de 1-0 voorsprong voor de Eindhovenaren in het uiteindelijk met 3-1 gewonnen duel met de Tukkers.