Transfernieuws

'Rulli gaat niet terug naar Argentinië, transfer binnen Europa waarschijnlijker'

'Rulli gaat niet terug naar Argentinië, transfer binnen Europa waarschijnlijker'

17 januari - 23:50 Laatste update: 23:50

Ajax-doelman Gerónimo Rulli lijkt toch niet terug te keren naar Argentinië. Volgens TyC Sports is het voor Estudiantes, de jeugdliefde van de 31-jarige goalie, zeer moeilijk om hem aan te trekken.

Rulli heeft zijn vertrekwens bij Ajax ondertussen kenbaar gemaakt. Het lukte de wereldkampioen na een langslepende blessure niet om zijn basisplaats terug te veroveren. Die is momenteel in handen van Diant Ramaj. TyC Sports wist te melden dat Estudiantes wel heil zou zien in een terugkeer, maar weet evenzogoed dat daar nu een streep doorheen zou zijn gezet. Inmiddels zou Rulli aanbiedingen hebben gekregen van andere clubs uit Europa.

Rulli kwam een jaar geleden voor acht miljoen euro van Villarreal naar Ajax, maar liep halverwege augustus een schouderblessure op. Hij werd daarom in eerste instantie vervangen door Jay Gorter, maar toen ook hij geblesseerd raakte, werd Ramaj onder de lat gezet. De Duitser doet dat vooralsnog zeer verdienstelijk en blijft onder John van 't Schip ook staan. Daardoor is Ajax, ondanks een contract dat nog tot medio 2026 loopt, bereid om mee te werken aan een transfer van Rulli.