Nieuws

Becker verruilt Berlijn voor de Spaanse zon: Sociedad presenteert aanvaller

Becker verruilt Berlijn voor de Spaanse zon: Sociedad presenteert aanvaller

18 januari - 12:33

Sheraldo Becker heeft zijn transfer naar Real Sociedad te pakken, zo maakt de Spaanse club bekent op haar officiële kanalen. De 28-jarige aanvaller komt over van Union Berlin, waar hij na zijn avonturen in Nederland zich in de kijker speelde in Europa.

De oud-speler van onder meer Jong Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag maakte in juni 2019 de overstap naar het Duitse Union Berlin. De Nederlandse-Surinamer kwam voor de Duitse ploeg tot 140 wedstrijden waarin hij 24 doelpunten maakte en 26 assists leverde. 

Fabrizio Romano wist afgelopen dinsdag al te melden dat Real Sociedad en Union Berlin zich al in de afrondende fase van de transfer bevonden. Alleen over de persoonlijke voorwaarden van de aanvaller moest nog onderhandeld worden, maar ook dit is nu in kannen en kruiken. Het contract van Becker bij Union Berlin liep af, waardoor de verwachting is dat de transfersom die Real Sociedad voor hem betaalt, niet al te hoog zal zijn. Naar verluidt gaat het om een bedrag van vijf miljoen euro.

Bij zijn overstap naar Txuri-Urdin komt Becker in een goed functionerend team terecht. Naast de solide prestaties in de Spaanse subtop, neemt de club ook deel aan de Champions League. Een tweeluik met Paris Saint-Germain staat op het programma voor februari. Bij Sociedad gaat Becker samen spelen met spelers als Andre Silva, Mikel Oyarzabal en Takefusa Kubo.