Waar en hoe laat wordt de wedstrijd FC Utrecht - PSV uitgezonden?

18 januari - 07:30 Laatste update: 07:30

Na een midweekse bekerweek is het weer tijd voor de Eredivisie. PSV reist af naar het midden van het land om het in de Galgewaard op te nemen tegen FC Utrecht. De laatste edities hadden de Eindhovenaren het telkens lastig, dus de ploeg van Peter Bosz kan de borst nat maken. Waar en hoe laat wordt dit duel uitgezonden? VoetbalNieuws dient als je agenda.

PSV morste nog geen punt in de Eredivisie. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior kwam het gelijk met een historisch record door voor de zestien opeenvolgende keer te winnen. De wedstrijd tegen FC Utrecht kan dus helemaal een primeur worden. Nog nooi won een ploeg in de Eredivisie zeven wedstrijden achter elkaar. Wat mogelijk mee zou kunnen spelen is de rust. De ploeg van Ron Jans is al uit het bekertoernooi en kon zich daarom volledig focusses op deze wedstrijd. PSV daarentegen wachtte een zware strijd met FC Twente.

Van de laatste vijf wedstrijden die PSV in de Eredivisie speelde op bezoek bij FC Urecht wonnen de Eindhovenaren er slechts één. In maart 2022 won de ploeg toen onder leiding van Roger Schmidt met 0-1 door een treffer van Eran Zahavi. FC Utrecht won het laatst in 2019. PSV moest de wedstrijd afmaken met negen spelers door twee rode kaarten en de Domstedelingen wonnen met 3-0. De andere drie edities eindigden allemaal in een gelijkspel. Zo ook de editie van vorig seizoen. Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord. Voor PSV scoorde Luuk de Jong en Johan Bakayoko, terwijl voor FC Utrecht Othman Boussaid en Sander van de Streek het net vonden.

Waar en hoe laat wordt het duel tussen FC Utrecht en PSV uitgezonden?

Het Eredivisieduel zal de zondag openen. Op 21 januari 2024 trappen beide ploegen om 12.15 uur af in de Galgewaard. De wedstrijd zal in zijn geheel live te zien zijn op ESPN 2.