Nieuws

Hierom zou Erik ten Hag Brian Brobbey graag naar Manchester United willen halen

Hierom zou Erik ten Hag Brian Brobbey graag naar Manchester United willen halen

12 januari - 15:30

Erik ten Hag zou zijn Manchester United binnenkort graag willen versterken met een Ajacied. Volgens Ben Jacobs, journalist van CBS, zou de Nederlandse manager zijn oog hebben laten vallen op Brian Brobbey, maar zou een transfer in de zomer eventueel pas interessant kunnen zijn.

Wat heeft Erik ten Hag gezegd over Brian Brobbey?

Mocht Anthony Martial binnenkort gaan vertrekken, dan zou Ten Hag in Brobbey een mogelijke nieuwe aanvaller voor The Red Devils zien. Beide heren werkten in het verleden al met elkaar samen bij Ajax. "Het kan zich gaan ontwikkelen. We kennen de relatie tussen Ten Hag en de speler. Maar er zijn een aantal complicaties. Het belangrijkste punt: Ten Hag draagt hem aan, maar de clubleiding van United moet zich er nog over gaan buigen", aldus Jacobs in de podcast FIVE.

Kan Brian Brobbey van Ajax naar Manchester United gaan?

Daarin zou vooral het financiële plaatje een heikel punt zijn. "In het geval van Brobbey lijkt het eerder richting de zomer pas serieus te worden. United zit in een heel moeilijke positie om wie dan ook te halen in januari. Het kan goed dat ze Brobbey in de gaten houden."

De connectie tussen Ten Hag en Brobbey zou dan ook het belangrijkste aspect zijn, mocht de Oranje-international binnenkort naar Old Trafford vertrekken. "Ten Hag geeft input en is zeker dat hij zijn oog heeft laten vallen op Brobbey. Maar het betekent niet dat hij de enige stem heeft."