Nieuws

Waar en hoe laat wordt de derby tussen Newcastle en Sunderland uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt de derby tussen Newcastle en Sunderland uitgezonden?

6 januari - 13:10 Laatste update: 13:10

In Engeland trapt met het voetbaljaar af met de FA Cup. In de derde ronde staat ook meteen een derby van formaat te wachten, want Newcastle gaat op bezoek bij Sunderland. Waar en hoe laat wordt dit duel uitgezonden? VoetbalNieuws dient als je tv-gids!

Hoe heet de derby tussen Sunderland en Newcastle?

De steden Sunderland en Newcastle upon Tyne liggen slechts negentien kilometer uit elkaar en de derby gaat veel verder dan alleen voetbal. Sinds de Engelse burgeroorlog van 1642 tot 1651 hebben de twee steden al rivaliteit en voormalig Sunderland en Inter voetballer Yann M'Vila omschreef de wedstrijd als meer beladen dan de 'Derby della Madonnina'. De Tyne–Wear derby, zoals de wedstrijd 'officieel' heet, is sinds 2016 al niet meer gespeeld. Sunderland degradeerde in het seizoen 2016/2017 uit de Premier League en verkeerde daarna in een vrije val. Veel mensen zullen de documantaire Sunderland Till I Die gezien hebben waarin de club tijdens het degradatiejaar door Netflix van dichtbij gevolgd wordt. The Black Cats zijn inmiddels na vier seizoenen League One weer terug in de Championship en staan na 26 wedstrijden op de zesde plek. De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelde eindigde de wedstrijd in 1-1, maar historisch gezien zit er ook niet veel verschil tussen beide clubs. De Tyne-Wear derby stond 156 keer op het programma (exclusief vriendschappelijke wedstrijden) en zowel Newcastle als Sunderland hebben 53 keer gewonnen. Vijftig keer deelden zij de punten in een gelijkspel.


De Derby heeft ook nog Nederlandse invloeden, kijk hier naar het historisch ontstaan van de derby.

Waar en hoe laat wordt de derby tussen Newcastle en Sunderland uitgezonden?

Op zaterdag 6 januari is het tijd voor de Tyne–Wear derby. Er wordt om 13.45 uur afgetrapt in het Stadium of Light en de wedstrijd is live te zien op Ziggo Sport Docu. Vanaf 14.30 uur is het ook mogelijk op Ziggo Sport naar het duel te kijken.