Nieuws

Plottwist: dit is waarom André Onana niet twee wedstrijden binnen 24 uur afwerkt

Plottwist: dit is waarom André Onana niet twee wedstrijden binnen 24 uur afwerkt

15 januari - 16:45 Laatste update: 17:19

André Onana leek iets bijna onmogelijks te gaan doen. De doelman van Manchester United speelde op 14 januari het duel tussen United en Tottenham Hotspur en zou een dag later op de Afrika Cup met Kameroen kunnen spelen. Echter zijn de onmogelijke plannen de prullenbak in gegaan.

Onana is door de nationale ploeg van Kameroen opgeroepen voor de Afrika Cup, dat op 13 januari begon, United heeft echter een deal gesloten met de Kameroense voetbalbond waardoor Onana later richting Afrika mocht afreizen. Kameroen speelt op 15 januari tegen Guinee en Onana zal niet veel tijd hebben om zich aan te passen aan het Afrikaanse klimaat.

Met de twee wedstrijden zal de doelman hoogstwaarschijnlijk in minder dan 24 uur tijd twee wedstrijden moeten afwerken. De sluitpost werd in 2022 nog uitgesloten van de nationale ploeg van Kameroen, maar de voormalig doelman van Ajax is weer in gratie aangenomen. Onana kwam wel degelijk in actie voor Manchester United, maar zal maandagavond niet in actie gaan komen voor Kameroen. In de basis van Kameroen tegen Guinee ontbreekt Onana, waar hij wel in Ivoorkust is aangekomen. Onder de lat is er nu plaats voor Devis Epassy van Abha Club, die negen keer eerder het doel van Kameroen verdedigde.