Nieuws

Wat zijn de plannen van Frank de Boer na zijn ontslag in Abu Dhabi?

Wat zijn de plannen van Frank de Boer na zijn ontslag in Abu Dhabi?

2 januari - 11:48
1

Guido Albers heeft in de #DoneDeal Podcast vertelt dat Frank de Boer een terugkeer naar Ajax ambieert. De oud-bondscoach heeft successen beleeft als trainer in de Eredivisie, maar in het buitenland wil het vooralsnog niet lukken. Wat zijn de opties voor De Boer na zijn avontuur in de zandbak? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Kortdurende avonturen in het buitenland

De Boer werd afgelopen zomer aangesteld als hoofdtrainer van Al Jazira in Abu Dhabi, maar werd na veertien wedstrijden ontslagen. Als trainer van de club uit de Verenigde Arabische Emiraten wist hij zes keer een overwinning te boeken, verloor hij vijf keer en speelde hij drie keer gelijk. Ook bij clubs als Crystal Palace en Inter Milan werd de 53-jarige trainer vroegtijdig ontslagen na tegenvallende resultaten. Als bondscoach van het Nederlands-elftal kwam De Boer tot slechts vijftien wedstrijden. Bij Atlanta United wist De Boer het langer uit te houden. Hij kwam hier tot maar liefst 55 wedstrijden. Ook won de voormalig Ajacied twee belangrijke prijzen met de Amerikaanse club. Zo wist hij met Atlanta de US Open Cup en de Campeones Cup te winnen.

Frank de Boer bij Atlanta United

Toekomstig hoofdtrainer Ajax

Volgens Albers zou De Boer graag terugkeren bij Ajax. In zijn vorige periode met de Amsterdammers werd hij vier keer kampioen. Hiermee legde de oud-prof een basis voor de successen die daarna volgde. De kans is erg klein dat we De Boer als hoofdtrainer van een andere Nederlandse club zullen zien. "Nee, ik denk dat hij alleen Ajax zou trainen. Verder niets", vertelt zaakwaarnemer Albers. "Dit is geen sollicitatie. Zoiets komt op je pad en je wordt ervoor gevraagd. Maar ik denk dat hij veel kan toevoegen aan wat belangrijk is voor de club", besluit hij.

Naast de vacature als hoofdtrainer zoeken de Amsterdammers ook nog iemand op de plek hoofd jeugdopleiding. Met De Boer zijn verleden als jeugdtrainer van Ajax is hij wellicht een optie voor deze functie.

Frank de Boer bij zijn afscheid bij Ajax

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!