Nieuws

Waarom gaat Hugo Lloris na elf jaar weg bij Tottenham Hotspur?

Waarom gaat Hugo Lloris na elf jaar weg bij Tottenham Hotspur?

29-12-2023 18:33

Hugo Lloris vertrekt na elf jaar trouwe dienst bij Tottenham Hotspur. De legendarische Franse doelman gaat een transfer maken naar Los Angeles FC in de MLS. Waarom eigenlijk? VoetbalNieuws legt het aan je uit.

Lloris speelde in totaal 444 officiële wedstrijden voor The Spurs. Daarin hield hij meer dan 150 keer de nul, iets wat geen enkele andere keeper in de geschiedenis van de club is gelukt. In 2019 loodste hij zijn ploeg zelfs naar de finale van de Champions League, waarin Liverpool uiteindelijk met 0-2 te sterk bleek. Een jaar eerder wist hij met Frankrijk wereldkampioen te worden op het toernooi in Rusland.

Waarom gaat Lloris weg bij Tottenham Hotspur?

Lloris was lang aanvoerder van Tottenham Hotspur, maar zette in de zomer van 2023 zijn zinnen op een vertrek. De inmiddels 37-jarige keeper sprak met Lazio en clubs uit Saudi-Arabië, maar van een transfer kwam het uiteindelijk niet. The Spurs hadden daar wel op gerekend en schakelden met de komst van Guglielmo Vicario al door. Inmiddels is de Italiaan de vaste nummer één onder de lat en moet Lloris ook Fraser Forster boven zich laten in de pikorde.

Naar welke club gaat Hugo Lloris?

Daarom is het voor Lloris dus logisch dat hij zijn heil ergens anders gaat zoeken. Volgens Fabrizio Romano is het nagenoeg zeker dat dat bij LAFC in de Verenigde Staten gaat gebeuren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!