Nieuws

Wat is de beste prestatie ooit van USV Hercules in de KNVB beker?

Wat is de beste prestatie ooit van USV Hercules in de KNVB beker?

22-12-2023 09:20 Laatste update: 25 januari - 23:15

Een bekerstunt van jewelste door USV Hercules, dat Ajax na een 3-2 overwinning wist uit te schakelen in de tweede ronde van de KNVB Beker. Wat is eigenlijk de beste prestatie ooit van USV Hercules? VoetbalNieuws neemt de deelnames van de amateurs met je door.

Hoe ver kwam Hercules in de beker in de voorgaande jaren?

Voor Hercules was het de negende keer dat het deze eeuw deelnam aan een editie van de KNVB Beker. De eerste keer was in het seizoen 2015/16, toen het in de eerste ronde na strafschoppen werd uitgeschakeld door VV Noordwijk. Eén jaar later ging het meteen al mis. Er werd in de tweede voorronde verloren. In het seizoen 2017/18 was FC Groningen in de eerste ronde met 2-4 te sterk voor de Utrechters. Ook toen speelde Hercules in het stadion van FC Utrecht. Wat daarna volgde waren uitschakelingen in de voorrondes van het bekertoernooi. Vorig seizoen kwam Hercules daar wel verder, maar moest in de eerste ronde buigen voor NAC. Met het uitschakelen van Ajax dit seizoen, heeft Hercules achtste finales van de KNVB Beker bereikt. Het is de beste prestatie van de amateurclub in de recente geschiedenis en in de achtste finale wachtte dit seizoen Cambuur. Pas diep in de blessuretijd van de verlenging moesten de amateurs buigen voor de KKD-ploeg, die met 3-4 te sterk was.

Wat is de beste prestatie van Hercules in de beker?

Drie keer in de geschiedenis van de KNVB Beker was Hercules terug te vinden in de kwartfinales van het toernooi: in 1899, 1915 en in 1917. Het jaar 2024 kon er voor de amateurploeg helaas niet bij worden geschreven.