Nieuws

Heracles Almelo stelt opvolger aan: Erwin van de Looi neemt stokje over

Heracles Almelo stelt opvolger aan: Erwin van de Looi neemt stokje over

21-12-2023 12:40 Laatste update: 12:40

Erwin van de Looi is de nieuwe trainer van Heracles Almelo. Hij is de opvolger van John Lammers die eerder werd ontslagen door tegenvallende resultaten. Eerder was Van der Looi al trainer bij Jong Oranje, FC Groningen en Willem ll.

"Ik ben blij om hier te zijn en ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan", zegt Van de Looi in een interview tegen de clubwebsite. "Ik ken Heracles Almelo als een energieke ploeg die goed voetbal speelt en veel wisselwerkingen heeft met het publiek. Daar sta ik ook voor en ik wil dit graag samen met de mensen hier koppelen aan positieve resultaten."

De oud-trainer van Jong Oranje neemt het stokje dus over van John Lammers. Na een goede start in de Eredivisie werd er slechts één keer gewonnen en de Heraclieden begonnen voor de winterstop steeds verder te zakken op de ranglijst. Met een vijftiende plaats voor de winterstop en slechts één punt boven de degradatiestreep is er veel werk aan de winkel.

De 51-jarige trainer begon zijn trainerscarrière bij FC Groningen. Daar zwaaide hij drie jaar lang met de scepter voor hij zelf besloot te stoppen nadat zijn contract was afgelopen. Snel vond hij een nieuwe klus en tussen 2016 en 2018 was Van de Looi eindverantwoordelijke bij Willem ll. Daar werd hij in maart 2018 ontslagen. De KNVB zag potentie in de coach en stelde hem aan bij Jong Oranje. Vanaf juli 2018 tot juni 2023 behield hij die positie. In het seizoen 2014-2015 won hij met FC Groningen de beker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!