Nieuws

Wie is Thomas Duivenvoorden, de trainer die het bekersucces van Quick Boys leidt?

Wie is Thomas Duivenvoorden, de trainer die het bekersucces van Quick Boys leidt?

17 januari - 00:00 Laatste update: 00:00
2

Met Quick Boys lijkt er dit seizoen opnieuw een amateurclub op te staan in de KNVB beker. De Katwijkers wisten met NAC Breda en De Graafschap al twee BVO’s te verslaan, en dat onder leiding van Thomas Duivenvoorden. Wie is deze trainer van Quick Boys eigenlijk? VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Achtergrond en carrière

De 37-jarige Duivenvoorden heeft dan wel geen achtergrond als voetballer in het profvoetbal, maar aan ervaring in het trainersvak geen gebrek. Als jeugdtrainer was hij actief bij VVSB, Wilhemus, Alphense Boys en ADO Den Haag, als assistent bij Katwijk, eindverantwoordelijke bij EMM’21 en Den Hoorn. Door de prestatie bij zijn laatste club FC Rijnvogels kwam Duivenvoorden in beeld bij Quick Boys, waar hij sinds het seizoen 2023/24 aan het roer staat.

Huidige prestaties seizoen

Ondanks dat Spakenburg op moment van schrijven acht punten voor staat in de tweede divisie, staat Quick Boys op een keurige tweede plek. Daarnaast is de club uit Katwijk bzig aan een subliem seizoen in de KNVB beker. NAC en De Graafschap werden achtereenvolgens uitgeschakeld waardoor de achtste finales een feit zijn. Nog één ronde overleven en Quick Boys evenaart zijn beste prestatie ooit in de beker: de kwartfinales.

Quick Boys viert feest op het veld na het uitschakelen van De Graafschap
Uitzinnige vreugde in Katwijk nadat Quick Boys heeft afgerekend met De Graafschap in de KNVB beker

'De een laat z’n broek zakken, de ander is wat rustiger'

Na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd tegen De Graafschap verscheen Duivenvoorden voor de camera’s van Omroep West. "Het proces moet ergens toe leiden, anders is het geen proces. Tot nu toe leidt het tot dit soort avonden. Tegen NAC was het al top, maar vandaag was het weer geweldig. Op het veld heb ik een team gezien dat voor elkaar gevochten heeft. Als dit de uitkomst is, dan mogen we heel tevreden zijn."

Duivenvoorden is wat meer timide dan de gemiddelde speler van Quick Boys. "De een laat z’n broek zakken, de ander rendt rondjes van euforie. Ik ben wat rustiger", vervolgt de succescoach, die nog even terugblikt op de eerste seizoenshelft. "We hebben een geweldige eerste seizoenshelft gehad. Toen ik hier begon las ik online een lijstje met een ingvulde top zes, daar stonden wij niet in. Wij staan nu tweede in de competitie, overwinteren in de beker. Feest is wel op zijn plaats", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!