Nieuws

Tadic neemt het op voor Heitinga: 'Ajax heeft hem als baksteen laten vallen'

Tadic neemt het op voor Heitinga: 'Ajax heeft hem als baksteen laten vallen'

20-12-2023 07:45 Laatste update: 08:53

Dusan Tadic vindt dat John Heitinga door Ajax als een baksteen is laten vallen. De voormalig aanvoerder van de Amsterdammers neemt het in gesprek met Voetbal International op voor zijn oud-trainer, die kort voor het nieuwe seizoen het veld moest ruimen.

Nadat Alfred Schreuder eind januari werd ontslagen nam Heitinga het stokje van hem over. De oefenmeester leidde Ajax de gehele tweede seizoenshelft door, maar het duurde nog tot na de laatste wedstrijd van het seizoen totdat hij duidelijkheid kreeg. Maurice Steijn werd aangesteld voor de inmiddels vertrokken Sven Mislintat en Heitinga werd op straat gezet.

"Dat was gewoon niet correct. Ajax heeft hem misbruikt en als een baksteen laten vallen", begint Tadic met een snoeihard statement bij VI. "Toen eind januari Alfred Schreuder weg moest, moest John Heitinga de club redden. Maar een paar maanden later mocht hij niet eens meer assistent zijn bij de club…"

"John gaf alles voor Ajax", vervolgt Tadic, die bewondering heeft voor Heitinga. "Ajax is alles voor hem, zijn leven. Ik heb hem ervaren als een geweldige trainer en heel prettig persoon, met moed en een goede persoonlijkheid. Hij lapte ons op, bracht een bepaald bewustzijn terug en is een echte Ajax-man."

Volgens Tadic was Ajax ook onder Heitinga dicht bij succes. "Denk maar aan die wedstrijd tegen Feyenoord, met die kans van Kudus en vervolgens de tegengoal. Verlies in plaats van winst. We weten nooit hoe het anders was verlopen", besluit de Serviër, doelend op de met 2-3 verloren wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA waarbij Mohammed Kudus een dot van een kans miste.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!