Nieuws

Spelers 'die Ajax naar afgrond helpen' afgekraakt door uitgesproken Tadic

Spelers 'die Ajax naar afgrond helpen' afgekraakt door uitgesproken Tadic

19-12-2023 18:19

Het doet Dusan Tadic om te zien hoe Ajax naar de afgrond was gegleden. In gesprek met Voetbal International gaat het clubicoon in op de situatie in Amsterdam, waar hij afgelopen zomer vertrok. De aanvaller pakt spelers van zijn geliefde club hard aan. "Die spelers weten niet wat Ajax werkelijk inhoudt", stelt de Serviër.

Tadic droeg het shirt van Ajax maar liefst 241 keer, veroverde drie landstitels, twee bekers en één Johan Cruijff Schaal en bereikte in 2019 de halve finale van de Champions League. "We hebben het Ajax-huis heel zorgvuldig met elkaar opgebouwd. En dat was heel lastig. Het ging niet vanzelf, maar het lukte ons om Ajax weer terug te brengen naar de top. In Nederland onverslaanbaar, in Europa imponerend", blikt Tadic terug op zijn succesvolle tijd met Ajax. Na zijn vertrok zag de aanvaller zijn geliefde club snel afglijden. En nu is het huis tot de grond toe afgebroken. Dat doet pijn, veel pijn."

"De club had een koers, met goede mensen en een plan", vervolgt Tadic. "Financieel kregen sommige spelers een groot contract. Maar zij maakten het waar en bouwden Ajax op. Nu hebben spelers een groot contract, maar voor wat? Om de club naar de afgrond te helpen? En die spelers weten niet wat Ajax werkelijk inhoudt. Totaal niet. Dat is triest. Het is niet goed en raakt me."

Ajax-DNA weer terug

Met het aanstellen van Michael van Praag, Louis van Gaal, Danny Blind en John van ’t Schip, haalde Ajax het eigen DNA terug bij de club. Tadic denkt dan ook dat Ajax daarmee weer de eerste goede stappen heeft gezet. "Het is fijn om te zien dat echte Ajax-mensen terug in de club zijn", meent de aanvaller. "Deze mensen weten wat Ajax betekent, weten waar ze het over hebben. Hun leven is door Ajax gevormd en daarom heb ik in hen vertrouwen om de club weer op te bouwen." Zelf hoopt Tadic ooit nog terug te keren bij Ajax. "Ja, ooit zal ik trainer van Ajax zijn." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!