Wedstrijdverslag

City geeft zege op Palace in slotfase uit handen en lijdt weer duur puntverlies

City geeft zege op Palace in slotfase uit handen en lijdt weer duur puntverlies

16-12-2023 18:04 Laatste update: 18:09

Manchester City heeft wederom puntverlies geleden in de Premier League. De regerend Engels landskampioen stond een kwartier voor tijd nog met 2-0 voor tegen Crystal Palace, maar gaf dat in de slotfase helemaal weg: 2-2.

Zodoende verzuimt City om extra in te lopen op koploper Liverpool. Het onderlinge gat is nu drie punten. De ploeg kon nog niet beschikken over superster Erling Haaland, die met een blessure kampt. Julian Álvarez was daarom zijn vervanger in de spits.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor The Citizens in de eerste helft. Jack Grealish maakte na 24 minuten de 1-0 door na een uitstekende combinatie de bal in het net te schuiven. Vlak na rust scoorde middenvelder Rico Lewis zijn eerste competitietreffer, wat de 2-0 betekende.

Crystal Palace gaf niet op en wist een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer te maken via Jean-Philippe Mateta. In extremis kregen de bezoekers ook nog een strafschop, die ten prooi viel aan Michael Olise. De Fransman schoot koeltjes raak, en bezorgde City daarmee het vijfde puntverlies in de afgelopen zes wedstrijden.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!