Nieuws

Oud PSV'er genoot van trip naar Johan Cruijff Arena: 'Voor die sfeer doe je het'

Oud PSV'er genoot van trip naar Johan Cruijff Arena: 'Voor die sfeer doe je het'

15-12-2023 11:25 Laatste update: 11:25

Nordin Amrabat heeft genoten van de sfeer op de tribunes van de Johan Cruijff Arena. Door het gevoel wat hij krijgt denk de 36-jarige nog niet aan stoppen. Ook was hij eerlijk over het resultaat.

"Als je hier vandaag weer bent, die sfeer, daar doe je het allemaal voor", zegt Amrabat voor de camera's van ESPN na afloop van de met 3-1 verloren wedstrijd. De jaren als voetballer beginnen te tellen bij de Marokkaan en met zijn 36 jaar is hij niet meer de jongste. Toch denkt hij nog lang niet aan stoppen. "Voetbal is natuurlijk het mooiste dat er is. We staan tweede in de competitie dus we doen nog mee om het kampioenschap. Ik ga sowieso volgend jaar nog voetballen. Zolang ik me goed voel. We testen wekelijks, dus zolang de snelheid en het fysiek nog goed is, wil ik zo lang mogelijk doorgaan."

Door de vele personele problemen bij AEK moest de aanvaller vanaf links spelen. Op die positie had hij al jaren niet meer gespeeld en dus moest hij even acclimatiseren. "Ik speel liever aan de rechterkant, dus dat was even wennen. Devyne Rensch ging vaak diep en dan moest ik met hem mee. Aan de bal is het een vaardige speler. In de duels kwamen we niet echt één tegen éen, want hij werd goed geholpen.

Ajax won met 3-1 van de Grieken en kwalificeerde zich daarmee voor de tussenronde van de Conference League. Dat was niet onterecht volgens Amrabat die het pijnpunt van zijn ploeg kon aanwijzen. "De slag op het middenveld hebben we verloren. De linies stonden te ver uit elkaar, waardoor we steeds te laat waren. Daar voetbalden zij goed onderuit. Ik denk dat Ajax verdiend heeft gewonnen, want zij waren de betere partij vandaag. Ze creëerden meer kansen. Het is spijtig, jammer."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!