Nieuws

Nieuwe regels in Amerika: Major League Soccer gaat werken met de tiensecondenregel

Nieuwe regels in Amerika: Major League Soccer gaat werken met de tiensecondenregel

15-12-2023 10:30

In Major League Soccer, het hoogste voetbalniveau van de Verenigde Staten, geldt volgend jaar de tiensecondenregel voor wissels. Binnen die tijd moeten gewisselde spelers het veld verlaten. Dit alles doet de bond in de strijd tegen het tijdrekken.

In Amerika vind men namelijk dat er teveel tijd wordt gerekt. De oplossing is simpel volgens de voetbalbond, spelers die gewisseld zijn moeten binnen tien seconden het veld hebben verlaten. Gebeurd dit niet dan moet de speler die erin wil komen één extra minuut langs de kant wachten voor hij erin mag komen. Wel is er een exceptie gemaakt voor geblesseerde spelers en keepers.

Het is niet de enige regel die wordt toegevoegd. Spelers die geblesseerd het veld verlaten moeten ook minimaal twee minuten wachten voor zij het speelveld weer mogen betreden. Er is ook een nieuwe regel met betrekking op blessurebehandelingen. Deze kunnen pas plaatsvinden wanneer een geblesseerde speler vijftien seconden of langer op de grond ligt.

Major League Soccer's nieuwe seizoen begint in februari van 2024. Op negen december eindigde het vorige seizoen. Columbus Crew was met 2-1 te sterk voor de Los Angeles Angels in de finale van de MLS Cup. Het was de tweede keer in drie jaar tijd dat de ploeg de titel in Amerika wist te pakken. Ook in 2020 gingen zij er met de eer vandoor.