Nieuws

Speelschema WK voor clubs: wanneer komt Manchester City in actie?

Speelschema WK voor clubs: wanneer komt Manchester City in actie?

19-12-2023 20:56 Laatste update: 20:58

Het WK voor clubteams is onderweg. Het toernooi, dat ieder jaar wordt gehouden tussen de winnaars van de continentale Champions Leagues, vindt deze keer plaats in Saudi-Arabië. Hoe ziet het speelschema eruit en wanneer komt Manchester City in actie? VoetbalNieuws zet de wedstrijden voor je op een rij!

Manchester City won vorig seizoen uiteraard de UEFA Champions League en is daarom voor het eerst van de partij tijdens de FIFA Club World Cup. Ook Fluminense, de winnaar van de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores, heeft zich gekwalificeerd. Zij stromen beide pas in de halve finales in. Verder doen de Urawa Red Diamonds (Japan, Azië), Al-Ahly (Egypte, Afrika), Club León (Mexico, Noord-Amerika), Auckland City (Nieuw-Zeeland, Oceanië) en Al-Ittihad (Saudi-Arabië, gastland) mee.


Erling Haaland wil met Manchester City de volgende grote trofee aan zijn prijzenkast toevoegen.

Alle wedstrijden worden gespeeld in Jeddah, een van de grootste steden van Saudi-Arabië. Het King Adbullah Sports City en het Prince Abdullah Al Faisal Stadium zijn allebei in die stad te vinden. De finale vindt plaats op 22 december. Dan wordt de felbegeerde trofee uitgereikt, die vorig jaar werd gewonnen door Real Madrid.

Speelschema WK voor clubs

Eerste ronde
12 december: Al-Ittihad - Auckland City (3-0)

Tweede ronde
15 december, 15.30 uur: Club León - Urawa Red Diamonds (0-1)
15 december, 19.00 uur: Al-Ahly - Al-Ittihad (3-1)

Halve finales
18 december, 19.00 uur: Fluminense - Al-Ahly (2-0)
19 december, 19.00 uur: Urawa Red Diamonds - Manchester City (0-3)

Troostfinale
22 december, 15.30 uur: Al-Ahly - Urawa Red Diamonds

Finale
22 december, 19.00 uur: Fluminense - Manchester City

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!