Nieuws

Van Axel Dongen weer hersteld na lange blessure: Had toen slimmer moeten zijn

Van Axel Dongen weer hersteld na lange blessure: "Had toen slimmer moeten zijn"

12-12-2023 19:36

Amourricho van Axel Dongen raakte twee maanden geleden geblesseerd in zijn Ajax-debuut tegen AZ en kan eindelijk zeggen dat hij weer fit is. De negentienjarige vleugelspeler zegt achteraf 

Van Axel Dongen mocht vanaf de eerste minuut starten tegen AZ in oktober, maar moest geblesseerd van het veld. Twee maanden later maakte de aanvaller weer minuten op maandag, in het duel van Jong Ajax. "Die dag was eigenlijk een beetje apart. Er gebeurden bepaalde dingen voor de wedstrijd waardoor ik ineens hoorde dat ik in de basis zou staan", blikt Van Axel Dongen terug tegenover Ajax TV. "Je bent in een bepaalde fase in je carrière, dus ik had op dat moment misschien slimmer moeten zijn. En eerlijk moeten zijn tegen de trainer dat ik misschien beter niet had kunnen starten."

De aanvaller is pas net weer terug, maar heeft nu al grote doelen voor het einde van het kalenderjaar. "Ik wil het jaar goed afsluiten en zo veel mogelijk minuten maken. Volgend jaar wil ik fit blijven en ook zo veel mogelijk minuten maken, zodat ik mezelf kan laten zien. Dan is het aan de trainer of hij me wil opstellen."