Nieuws

Geen winterstop voor Manchester City: waar wordt het WK voor clubs gehouden?

Geen winterstop voor Manchester City: waar wordt het WK voor clubs gehouden?

22-12-2023 11:00 Laatste update: 11:00

Manchester City is de afgevaardigde ploeg van de UEFA om mee te gaan strijden in het Wereldkampioenschap voor clubteams. De finale wacht voor de mannen van Pep Guardiola. Waar wordt het WK voor clubs 2023 echter gehouden? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Net als met het EK of het WK, heeft het Wereldkampioenschap voor clubteams ook één land dat de organisatie op zich neemt. Dit keer ging de eer naar Saudi-Arabië. Het is voor de eerste keer sinds 2001 dat het toernooi niet twee keer achter elkaar in hetzelfde land gehouden wordt. In 2000 werd het toernooi opgericht en na een kleine tussenpauze tussen 2002 en 2004 ging elke keer hetzelfde land met twee edities er vandoor. In 2022 werd het toernooi echter in Marokko gehouden en daardoor kwam aan die streak een einde.

Manchester City won de halve finale ook al in het King Abdullah Sports City stadion.
Manchester City won de halve finale ook al in het King Abdullah Sports City stadion.

Waar wordt het WK voor clubteams in 2023 gespeeld?

Deze editie is de eer dus naar Saudi-Arabië gegaan en in het speciaal de stad Jeddah. Het toernooi speelt zich af in twee verschillende stadions in de stad. Het King Abdullah Sports City en het Prince Abdullah Al Faisal Stadium. Het King Abdullah Sports City is een stuk groter stadion met een capaciteit van 62,345 mensen. In het Prince Abdullah Al Faisal Stadium kunnen slechts 27,000 mensen. Op vrijdag 22 december is de finale tussen Manchester City en Fluminense. Deze wordt gespeeld in het King Abdullah Sports City.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!