Nieuws

Niet te stoppen in de Servische competitie: Rode Ster neemt record over van Real

Niet te stoppen in de Servische competitie: Rode Ster neemt record over van Real

11-12-2023 11:30

Rode Ster Belgrado is niet te kloppen in de Servische competitie. Mladost werd met 3-1 verslagen en daarmee bleef de club voor de 122ste keer op rij in eigen huis in de competitie ongeslagen. Het record wat in handen was van het Real Madrid van Alfredo Di Stefano en Ferenc Puskas is daarmee uit de boeken. 

Al na acht minuten schoot Aleksander Katai Crvena Zvezda op een 1-0 voorsprong. Nog even leek het mis te gaan toen Mladost de gelijkmaker twee minuten later maakte, maar in de tweede helft nam Rode Ster afstand. Het was een belangrijke overwinning in de strijd voor de titel, maar later bleek de driepunter nog specialer te zijn.

Dankzij de zege bleef de Servische recordkampioen voor het 122ste thuisduel op rij in de competitie ongeslagen. De reeks begon na de thuisnederlaag tegen aartsrivaal Partizan Belgrado op 18 april 2017 en duurt nu al meer dan 6,5 jaar. Daarmee verging het vorige record en dat was in handen van Real Madrid. Tussen 1957 en 1965 bleven zij in de Primera Division van Spanje 121 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen.

Waar een hevige titelstrijd wacht in Servië met Partizan staat de ploeg op woensdagavond een hele andere opdracht te wachten. Manchester City reist af naar de hoofdstad van Servië om hun 'perfecte' record in de groepsfase van dit seizoen in leven te houden. De ploeg van Pep Guardiola won alle vijf de voorgaande groepsduels en zal dat in stand willen houden. Rode Ster pakte slechts één punt en is al uitgeschakeld voor Europees voetbal.