Reactie

'Men zegt dat het voorbij is voor City, maar wij willen het ongelijk bewijzen'

'Men zegt dat het voorbij is voor City, maar wij willen het ongelijk bewijzen'

10-12-2023 20:53

Pep Guardiola wil zijn critici 'hun ongelijk bewijzen'. Volgens de coach van Manchester City moet zijn ploeg over het algemeen met meer druk omgaan dan de concurrentie, vooral omdat het al vijf wedstrijden op rij ondermaats presteert.

In die vijf wedstrijden werden namelijk slechts zes punten behaald. Ook zondag hadden The Citizens het enorm lastig met Luton Town, dat desondanks wel met 1-2 werd verslagen. "Manchester City is het enige team dat heeft gefaald als het geen kampioen wordt", aldus Guardiola na afloop op de persconferentie.

"Voor alle andere clubs maakt het niet uit, Liverpool, Arsenal, Chelsea. Als ze niet winnen, dan is het normaal, want City moet winnen. Het is door de jaren heen best moeilijk geweest om deze druk te weerstaan. Wat er van ons gevraagd wordt, wordt niet van anderen gevraagd. Mensen zeggen dat het voorbij is voor City, maar wij willen hun ongelijk bewijzen."

De manager vond daarentegen ook dat zijn ploeg in drie gelijke spelen en één nederlaag wellicht meer had verdiend. "Maar ik zei tegen mijn spelers dat we geen medelijden met onszelf moeten hebben. Het is voetbal, dat gebeurt. Moeten we gaan klagen over pech?"

Daarbovenop komt het feit dat City tegen Luton niet kon beschikken over superspits Erling Haaland, die een voetblessure had opgelopen. Guardiola denkt dat de Noor volgende week tegen Crystal Palace ook nog niet inzetbaar is. "We zullen het week voor week moeten bekijken, maar het is in ieder geval geen breuk", zei hij.

Manchester City werd de afgelopen drie seizoenen telkens kampioen van de Premier League en staat momenteel op de vierde plaats. Het gat met koploper Liverpool bedraagt vier punten.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

(edited)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!