Nieuws

'Oud-technisch directeur PSV heeft nieuw avontuur: aan de slag bij Club Brugge'

'Oud-technisch directeur PSV heeft nieuw avontuur: aan de slag bij Club Brugge'

10-12-2023 16:30

John de Jong gaat de nieuwe technisch directeur van Club Brugge worden. De oud-TD van PSV moet de Belgische club weer naar succes brengen. In België wordt De Jong aangesteld als 'CEO Sports'.

Sinds midden september is de 49-jarige Nederlander werkloos. De raad van commissarissen was het vertrouwen in de technische man van de Eindhovenaren verloren en dus hield De Jong de eer aan hem zelf en stapte op bij PSV. Eerder werd al bekend dat hij een van de kanshebbers was bij de Belgische club, maar Het Laatste Nieuws meldt nu dat hij ook echt aangesteld gaat worden.

Zelf werkte John de Jong van 2018 tot 2022 als technisch directeur bij PSV. In die tijdsperiode ging het niet voor de wind met de club. In 2019 kent de Eindhovense club een enorme sportieve crisis en besluit hij trainer Mark van Bommel te ontslaan. Diezelfde Van Bommel zal hij met Club Brugge proberen te verslaan. Dankzij een krankzinnige ontknoping werd Royal Antwerp FC vorig seizoen kampioen.

Dit seizoen heeft Blauw-Zwart wederom moeite om mee te spelen voor de titel. Union Saint-Gilloise staat bovenaan met 38 punten, terwijl Club Brugge het moet doen met de vijfde plek. Het gat tussen de koploper en de nummer vijf is elf punten.