Nieuws

Team Jonk wil fatsoenlijke overdracht binnen FC Volendam en dreigt met rechtszaak

Team Jonk wil fatsoenlijke overdracht binnen FC Volendam en dreigt met rechtszaak

09-12-2023 12:38

De soap bij FC Volendam blijft maar voortduren, nu Team Jonk middels een statement heeft aangedrongen om hun werkzaamheden binnen de club op een 'fatsoenlijke wijze' over te dragen aan diens opvolgers. Een stap naar de rechter sluit het opgestapte team niet uit.

'Er zijn gesprekken gaande tussen de RvC en de groep Wim Jonk. Opstappen voor hen betekent helemaal niet dat ze van de ene op de andere dag weg gaan', begint het statement, vrijgegeven door advocaat Joost Quant. Het team wil duidelijk maken dat dát nooit de strekking van het eerdere statement rond opstappen is geweest. 'De situatie die door de RvC is gecreëerd is echter chaotisch. De groep Jonk wil graag op een fatsoenlijke wijze overdragen, maar krijgen daar de kans niet toe', vervolgt Team Jonk. 'Een aantal werknemers, waaronder de trainer, is toen zij deze week op de club verschenen te verstaan gegeven dat ze konden vertrekken.'

Het team geeft aan dat de RvC ten aanzien van Wim Jonk, Jasper van Leeuwen en Ruben Jongkind, ondanks diverse verzoeken daartoe, geen duidelijkheid willen geven. 'Er zijn gesprekken gaande en we hopen dat we de komende week duidelijkheid hebben in het belang van alle betrokkenen en vooral in het belang van de club', geeft het team aan. 'Anders gaan we naar de rechter om een fatsoenlijk vertrek af te dwingen.'

Naast de eerdergenoemde technisch manager, technisch directeur, directeur opleidingen en ex-hoofdtrainer Matthias Kohler vertrok er nog een viertal uit Team Jonk bij FC Volendam. Zo namen ook Michel Hordijk (techniektrainer), Freek de Boer (hoofd conditietraining), Patrick Oudejans (coördinator onderbouw) en Rick Menick (fysiotherapeut) afscheid.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!