Opinie

'Bakker zou een goede optie zijn voor linksachter, hij kent de Ajax-school'

'Bakker zou een goede optie zijn voor linksachter, hij kent de Ajax-school'

04-12-2023 17:47

Mike Verweij heeft Ajax een transfertip gegeven, omtrent de positie van linksachter. In zijn wekelijkse podcast bij De Telegraaf meent de clubwacther dat de Amsterdammers er goed aan doen om Mitchel Bakker terug te laten keren in de Johan Cruijff ArenA.

Het zou voor Bakker zelf een snel vertrek bij zijn huidige club Atalanta betekenen. Afgelopen zomer telde de Italiaanse club nog tien miljoen euro neer voor de linksachter, die overkwam van Bayer Leverkusen. In 2019 vertrok Bakker transfervrij bij Ajax, waar Paris Saint-Germain de jeugdinternational verwelkomde. De afgelopen jaren wisselen de linksachter bij Ajax elkaar af, waar sinds de zomer van 2022 meer dan tien verschillende spelers op de positie uit de voeten kwamen. Zelf speelde Bakker slechts twee wedstrijden in het eerste van Ajax. Volgens Verweij doen de Amsterdammers er goed aan om de 23-jarige verdediger terug te halen.

In de Kick Off-podcast bespreken Verweij en Valentijn Driessen de verdediging van Ajax, waar het duo stelt dat de Amsterdammers komende winter versterking moeten binnenhalen. "Misschien moeten ze een keer een belletje plegen naar Mitchel Bakker", meent Verweij. "Misschien kunnen ze die voor een half jaar huren." Waar Bakker in Leverkusen vaak als basisspeler werd opgesteld, staat zijn teller na zijn overstap naar Bergamo slechts op drie basisplekken in elf optredens. "Bakker is natuurlijk een bekende van de Ajax-school, komt uit de Ajax-jeugd. Dat zou ik dus een hele goede optie vinden", vervolgt Verweij. "Als je die alleen al kan huren voor een half jaar, eventueel met een optie tot koop", sluit Driessen aan. Presentator Pim Sedee meent dat bij er bij de aankoop van een nieuwe linksachter huidige spelers definitief worden afgeschreven. "Dat is doorselecteren", stelt Driessen. Bij Atalanta loopt het contract van Bakker nog tot medio 2027, waar zijn marktwaarde op negen miljoen euro wordt geschat.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

(edited)