Nieuws

Sneijder over mogelijk trainerschap: 'Het mag niet en is niet iets wat ik ambieer'

Sneijder over mogelijk trainerschap: 'Het mag niet en is niet iets wat ik ambieer'

27-11-2023 21:08 Laatste update: 21:08

Wesley Sneijder heeft gereageerd op de geruchten rondom zijn trainerscarrière. Volgens vele mediaberichten zou de recordinternational van Oranje aan de slag gaan als interim-coach van DHSC uit Utrecht, maar later werd dat weer tegengesproken. Aan tafel bij Veronica Offside schept hij duidelijkheid.

Mike Verkuyl, de trainer van de amateurclub, werd afgelopen week ontslagen. Sneijder zat afgelopen zaterdag op de bank bij de 0-1 overwinning op Huizen, maar vertelt dat hij er geen officiële functie heeft. Zijn broer Jeffrey is daarentegen wel assistent-coach.

"Het zit zo: die club, daar houd ik van en daar ben ik begonnen. Toen ik gestopt ben met voetballen, ben ik bij de club betrokken geraakt. En inderdaad, de trainer is gesneuveld. Automatisch ging mijn broer van assistent-trainer naar trainer. Dat mag voor een bepaalde tijd. Ik heb hem daarin ondersteund", aldus Sneijder.

De voormalig middenvelder voegt eraan toe dat hij wel betrokken is bij de besluitvorming bij DHSC en dat hij ook een vinger in de pap heeft over het wel en wee rondom de elftallen. Voorlopig blijft het echter bij het ondersteunen van broer Jeffrey. "Eenmalig? Dat weet ik niet. Voor nu wel, zaterdag ben ik er in ieder geval niet." Sneijder staat dan in Hamburg voor de loting van het EK.

"Het is totaal uit zijn verband gerukt", zegt hij tenslotte. "Ik roep donderdag iets voor die groep. Dan is er altijd wel iemand die praat met de plaatselijke krant. Het verhaal wordt aangedikt en er wordt geschreven dat ik hoofdtrainer ben bij DHSC. Eén: het mag niet, want ik heb mijn papieren niet, en twee: het is niet iets wat ik ambieer."