Nieuws

Jans sprak met Utrecht-selectie over verkiezingen: 'Voel me enorm schuldig'

Jans sprak met Utrecht-selectie over verkiezingen: 'Voel me enorm schuldig'

24-11-2023 22:49

Ron Jans heeft er spijt van dat hij niet heeft gestemd tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen. De trainer van FC Utrecht maakt er geen geheim van dat hij geen voorstander is van de standpunten van de PVV, de partij die het grootst werd.

Jans was afgelopen woensdag uiteraard in Utrecht, om zijn ploeg klaar te gaan stomen voor de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Zijn stembiljet lag nog in zijn eigenlijke woonplaats Tynaarlo (Drenthe), waardoor Jans niet bereid was om hem op te halen en dus ook niet ging stemmen.

"En nu voel ik me verschrikkelijk schuldig", aldus de oefenmeester, geciteerd door het Algemeen Dagblad, doelend op de klinkende overwinning van de partij van Geert Wilders. "De manier waarop die partij tegen Europa en het klimaat aankijkt, hoe ze omgaan met mensen met een migratieachtergrond. Zó haatdragend; dat is niet zoals ik in het leven wil staan."

Jans stelt echter ook dat hij zich geen zorgen maakt. "Zorgen zou ik me pas maken wanneer je in Nederland niet kunt zijn wie je wilt of kunt zeggen wat je denkt. We leven gelukkig nog steeds in één van de fijnst denkbare landen ter wereld." De coach sprak met de selectie over de verkiezingsuitslag, met Zakaria Labyad bijvoorbeeld, een speler van Marokkaanse origine. "Juist omdat ik het belangrijk vind om aan te geven dat iedereen erbij hoort, dat wij niet denken in termen als 'zij' en 'ons'", verklaart hij. "En op microniveau lukt dat behoorlijk, kan ik je zeggen. Waar de spelers van FC Utrecht ook vandaan komen; we zijn een eenheid."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!