Nieuws

Trainersklus voor Sneijder: recordinternational samen met broer naar amateurs

Trainersklus voor Sneijder: recordinternational samen met broer naar amateurs

24-11-2023 21:17

Wesley Sneijder gaat per direct aan de slag als trainer van een amateurclub. De recordinternational van het Nederlands elftal neemt samen met zijn broer Jeffrey het stokje over van de ontslagen DHSC-coach Mark Verkuyl. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Daardoor zal Sneijder zaterdagmiddag al voor de groep staan tijdens de uitwedstrijd bij SV Huizen in de hoofdklasse. 'De spelersgroep kreeg de onheilstijding donderdagavond voor de training te horen. De laatste oefensessie voor het uitduel met SV Huizen stond onder leiding van assistent-coach Jeffrey Sneijder, die daar niet veel later bij werd geflankeerd door recordinternational Wesley', schrijft de krant.

De club uit de Utrechtse wijk Ondiep speelt haar wedstrijden op het sportpark dat naar Sneijder is vernoemd. De oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray begon in de jeugd van DOS, één van de clubs waaruit DHSC is gefuseerd. Het is nog niet duidelijk hoe lang hij coach van de amateurs blijft.

Sneijder probeerde eerder al zijn trainerspapieren te behalen, maar kreeg een meningsverschil met de KNVB en besloot daarom te stoppen. Hedendaags is hij veelal op tv te zien als analist bij Veronica Offside en de Champions League-wedstrijden op RTL.