Nieuws

Ramalho is niet doof voor kritiek op hem: 'Maar de waarheid is vaak genuanceerder'

Ramalho is niet doof voor kritiek op hem: 'Maar de waarheid is vaak genuanceerder'

23-11-2023 07:14 Laatste update: 07:57

André Ramalho wil dit seizoen alles op alles zetten op het kampioenschap in Eindhoven te vieren. De verdediger van PSV is niet doof voor de kritiek op zijn spel, maar hoopt zijn hoofd constant bij de les te houden.

De laatste jaren is Ramalho een basisspeler in Eindhoven, maar kritiek ligt altijd op de loer. De Braziliaan gaat wel eens de fout in en daar baalt niemand zo hard van als hij zelf. "Fouten? Die heb ik af en toe gemaakt, en daar baal ik zelf het hardst van", begint Ramalho in het Algemeen Dagblad. "Mis je voorin een kans, dan wordt dat vaak wat minder uitgelicht. Als je achterin direct betrokken bent bij een tegengoal, ben je vaak kwetsbaar voor commentaar. Zo werkt het voetbal nu eenmaal. Ik ben eraan gewend en weet ook dat analisten er met beelden voor kunnen zorgen dat je er slecht uitziet. Alleen kun je van iedere speler wel een compilatie maken waardoor hij slecht of goed lijkt. De waarheid is vaak genuanceerder", bijt Ramalho van zich af.

In Oostenrijk is Ramalho al eens kampioen geworden met Red Bull Salzburg, maar bij PSV mocht het nog niet lukken. "Daarvoor ben ik hier. Dat is mijn missie. Ik heb het met Salzburg allemaal al gehaald en daar prachtige tijden beleefd. Maar bij PSV ontbreekt er nog iets moois. De titel. Dat wil ik hier ook een keer meemaken. Met PSV willen we dit seizoen ook zó graag die hoofdprijs pakken. De weg is nog lang en we zullen ongetwijfeld ergens nog een tik krijgen, maar dit seizoen heeft PSV echt een team dat voor de titel kan gaan. Er is zóveel kwaliteit. Dat voel ik aan alles."