Transfernieuws

'Neymar kan PSG niet verlaten door verrassende contractclausule tot 2027'

'Neymar kan PSG niet verlaten door verrassende contractclausule tot 2027'

23 juni - 11:53
0

Het lijkt er niet op dat Neymar jr. binnenkort buiten Parijs te bewonderen is. Het gerucht ging dat clubs als Juventus en FC Barcelona naar de Braziliaanse sterspeler keken voor een mogelijke overstap, maar vanwege een verborgen clausule in het contract van de speler is dat niet mogelijk. 

Dat melden verschillende Franse bronnen. MARCA schreef op woensdag al dat een 'exit' van Neymar 'haast onmogelijk' was door het exorbitante bedrag dat PSG zou moeten betalen bij een ontslag van de Braziliaan. 'De verkoop van Neymar zou de kosten van PSG flink verlichten na de contractvernieuwing van Kylian Mbappé, maar vanwege het hoge prijskaartje en het loon van de Braziliaan is dat haast onmogelijk', schreef de Spaanse krant. 

Clubeigenaar Nasser Al-Khelaifi gaf onlangs in een interview met MARCA aan wat voor type spelers PSG nu zoekt. "We willen jonge, getalenteerde spelers die zich inzetten voor de club, die bereid zijn te sterven voor het logo'. Over een transfer van Neymar wilde de eigenaar niets kwijt. "Daar kunnen we het in de media niet over hebben, dit zijn privégesprekken die moeten worden gevoerd."

Het Nieuwsblad meldt donderdag dat Neymar niet eens kán worden verkocht vanwege een clausule in zijn contract. Mocht de Braziliaan op 1 juli 2022 nog actief zijn bij PSG, dan wordt zijn contract met twee jaar tot 2027 verlengd. Bij een eventuele stopzetting van het contract moet de Parijse club maar liefst 130 miljoen euro overmaken aan de sterspeler en dat lijkt niet te gaan gebeuren. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie