Nieuws

Gakpo krijgt bijval: 'Laat hem eens meespelen met de zogeheten eerste keus'

Gakpo krijgt bijval: 'Laat hem eens meespelen met de zogeheten eerste keus'

11-06-2022 11:37

Wim Kieft zou Cody Gakpo wel eens bij de ‘a-ploeg’ van Nederland willen zien. De aanvaller van PSV mocht zich laten gelden tegen Wales, maar kon zijn stempel niet drukken. Volgens de analist zegt dat niet zoveel, schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf.

In vergelijking met de wedstrijd tegen België stuurde bondscoach Louis van Gaal elf andere namen de wei in, waaronder Gakpo. ‘Laten we niet doorslaan met het aanwijzen van een A-keus en een B-keus bij Oranje zoals nu gebeurt’, klinkt het. ‘Het is te gemakkelijk om te roepen dat er maar elf man zijn voor de basis. Zou Gakpo echt niet goed genoeg zijn voor Oranje?’

Gakpo liet niet zijn klasse zien die hij geregeld op het veld brengt in Eindhoven, maar dat is niet volledig aan hem te wijten volgens Kieft. "Laat hem meespelen met de zogeheten eerste keus en dan gaat het hem ook een stuk beter af", pleit de oud-voetballer. "Dan ligt de druk niet bij hem, maar bij mannen als Depay, De Jong en Van Dijk. Iedereen zal zien dat het verschil in kwaliteit dan echt wel meevalt."

Nederland treft Polen zaterdagavond in de derde speelronde van de Nations League. Over de selectie is nog niet veel bekend, maar bondscoach Louis van Gaal stelde wel dat hij met een sterker elftal op zal draven dan tegen Wales.