Nieuws

Van der Vaart lovend over Oranje-debutant: 'Hij is er eentje voor de toekomst'

Van der Vaart lovend over Oranje-debutant: 'Hij is er eentje voor de toekomst'

08-06-2022 21:43 Laatste update: 21:50

De B-ploeg van het Nederlands elftal legde een uiterst teleurstellende eerste helft op de mat tegen Wales (0-0 ruststand). Toch zag Rafael van der Vaart één uitblinker aan de kant van Oranje. Volgens de analist vertoont Jerdy Schouten gelijkenissen met Frenkie de Jong.

Nederland evenaarde een pijnlijke statistiek. Net als de met 2-0 verloren achtste finale tegen Tsjechië op het EK 2020 wist het elftal geen enkel schot op doel voor de theepauze te lossen. "Het is heel matig en heel twijfelachtig", zegt Van der Vaart bij de NOS. "Schouten heeft het redelijk gedaan. Hij heeft potentie. Het is er ééntje voor de toekomst. Hij nam af en toe wat te veel hooi op de vork. Dit is net Frenkie de Jong. Die draait ook zo weg", toont de oud-voetballer zich onder de indruk. 

Toch benadrukt Van der Vaart dat Schouten nog stappen moet maken. "Frenkie is van een ander niveau, maar het is heerlijk om hem te zien. Hij moet wel wat scherper in de passing", aldus de ex-international. Collega-analist Pierre van Hooijdonk is eenzelfde mening toebedeeld en voorspelt dat Oranje beter voor de dag komt op het moment dat Teun Koopmeiners wordt gewisseld. "Schouten is een versneller op het moment dat hij wegdraait. Als je Frenkie de Jong naast Schouten zet, gaat het elftal wel draaien", besluit Pi Air.